Amin Sorour

HR direktor, Egyptian Banking Institute

Amin je na čelu hitro spreminjajočega se sektorja organizacijskega razvoja in razvoja človeških virov, znan pa je po svoji neutrudni delovni etiki in praktičnem pristopu k organizaciji in razvoju ljudi. Digitalno in sistemsko razmišljanje pa postavlja kot ključni kompetenci za uspešno kadrovsko in organizacijsko vodenje v današnjem kompleksnem svetu.
Amin ima več kot 17 let izkušenj na področju visokega šolstva, kadrovskega svetovanja in farmacevtske industrije. Ponaša se z regionalnimi in globalnimi izkušnjami, saj je bil imenovan za regionalnega vodjo kadrovskih virov za Bližnji vzhod in Severno Afriko za mednarodno evropsko farmacevtsko podjetje, medtem ko je bil imenovan za globalni projekt za implementacijo sodobnega in agilnega sistema upravljanja uspešnosti v čezmorskih prodajnih pisarnah po Evropi, Aziji in Afriki.

O PREDAVANJU

Nove tehnike vodenja za spodbujanje personalizacije pri delu

Seznanili vas bomo z  možnimi praktičnimi praksami vodenja, ki organizacijam pomagajo pri uporabi hiperpersonalizacije za spodbujanje sodelovanja, dobrega počutja in kolaborativne inteligence s končnim ciljem, da svoje poslovanje pripravijo na prihodnost v svetu, ki se spreminja s hitrostjo brez primere in za katerega sta značilna hiperkonkurenca in nestanovitnost:

1. razumevanje gonil sprememb in zakaj je hiperpersonalizacija pomembna za organizacijsko rast in trajnost;
2. vnovično predstavljanje vodstvenih vlog za spodbujanje personalizacije pri delu in kako lahko vodje kadrovskih služb pomagajo svojim organizacijam na novo odkriti prakse vodenja;
3. razumevanje praks vodenja, ki temeljijo na moči, in kako lahko pozitiven psihološki coaching prenovi izkušnje zaposlenih, hkrati pa spodbuja kognitivno raznolikost in angažiranost.

Opomba: predavanje bo v angleškem jeziku.