Dr. Fiona Bartels-Ellis OBE

Globalna vodja za enakost, raznolikost in vključenost pri British Council

Kot globalna vodja oddelka za enakost, raznolikost in vključenost (DEI) pri British Council je dr. Fiona Bartels-Ellis odgovorna za določanje in usmerjanje strateške usmeritve DEI v enotah v več kot 100 državah in ozemljih.
Fiona Bartels-Ellis je nekdanja socialna delavka, članica Visokošolske akademije in njenega lokalnega Sveta za rasno enakost ter je tudi skrbnica Fundacije, ki podpira nadarjena afriška dekleta v znanosti. Je tudi ustanovna članica Neodvisnega odbora za enakost v Premier ligi.
Njen prispevek k enakosti, raznolikosti in vključenosti je bil leta 2005 priznan z OBE (Red britanskega imperija) in številnimi nagradami in priznanji v različnih državah. Trikrat je bila vključena na seznam najvplivnejših ljudi afriškega porekla v Veliki Britaniji in je predstavljena v dvorani slavnih. Fiona je objavila in sodelovala tudi pri številnih člankih in knjižnih prispevkih.

O PREDAVANJU

Vključevanje je proces, ne dogodek

Vključujoče organizacije podpirajo privabljanje, zadrževanje, razvoj talentov in prizadevanje za diskretno ravnanje. Prispevajo k dobremu počutju sodelavcev in krepitvi blagovne znamke delodajalca. To ni nekaj, kar se zgodi »z danes na jutri«, ampak je treba ta prizadevanja nenehno negovati. Na predavanju bodo izpostavljeni ključni elementi, ki so pomembni pri podpori vključujočim organizacijam, odgovori na izzive, na katere lahko naletimo.