Momir Đekić

Generalni direktor pri Symphony.Is in svetovalec za digitalno preobrazbo

Večino svojih 15-letnih izkušenj je Momir posvetil tehnologiji. Po končani beograjski elektrotehniški šoli je najprej delal kot razvijalec programske opreme in poslovni svetovalec. Rad je postavljal mostove med tehnologijo in poslom. Izobraževanje je nadaljeval na IEDC, Poslovni šoli Bled, ker si je želel podrobneje spoznati tudi poslovanje organizacij.

Momir, ki je delal za korporacije, start-upe in rastoča podjetja, je užival v iskanju tehnoloških odgovorov za poslovne izzive in obratno. Že leta je certificiran svetovalec za digitalno transformacijo, trener in govornik, ki sodeluje s stotinami podjetij v različnih panogah in regijah. Je TEDx govorec, kolumnist revije in bodoči pisatelj.

O PREDAVANJU

Delovno mesto 2022 – Temna stran lune

Upali smo, da se bomo leta 2021 vrnili v življenje, kot je bilo pred pandemijo, a se je realnost izkazala za precej drugačno. Ne samo, da je pandemija še naprej krojila naše vsakdanje življenje, ampak se je poslovni svet začel prilagajati novi realnosti.

Medtem, ko smo se borili proti virusu, so se ZDA srečevale z velikim obsegom prostovoljnih odpovedi zaposlitve, Evropa pa se še vedno ukvarja z Brexitom in političnimi vprašanji. V iskanju “normalnega” načina dela v prihodnjih letih so podjetja po vsem svetu veliko vlagala v razumevanje tega, kaj bo pritegnilo in vključilo najboljše talente v njihovo organizacijo.

Vse večja je potreba po drugačnem načinu dela. Potrebujemo boljša orodja, boljša prizadevanja, predvsem pa potrebujemo več razvoja kot kdaj koli prej.