Natalija Hellesoe

Coach organizacijskega razvoja in strokovnjakinja za OKR

Natalija Hellesoe pomaga podjetjem, ki se želijo osredotočiti na ustvarjanje vrednosti, da prepoznajo izzive in prioritete spopadanja z njimi, si zastavijo cilje in se nenehno izboljšujejo. Od leta 2010 dela v okviru People Development and Transformation. Prek lastnega podjetja ponuja usposablje in coaching, ki se osredotočata na vodenje in odgovornost, cilje in ključne rezultate ter agilno HR & učenje. V zadnjih letih je številna podjetja različnih velikosti in panog vodila skozi proces uvajanja in nenehnega izboljševanja OKR-ja (cilji in ključni rezultati) kot dela njihovega organizacijskega sistema. Leta 2020 je skupaj s Sonjo Mewes prek Sense & Respond Press izdala praktično knjigo »OKR v centru: Kako s cilji spodbuditi spremembe in ustvariti organizacijo, ki jo želite«.

O PREDAVANJU

Spoprijateljite se z OKR – Prednosti drugačnega pristopa k postavljanju ciljev za HR

Številna podjetja že eksperimentirajo z metodo ciljev in ključnih rezultatov (OKR), da bi dosegla višjo učinkovitost, boljšo usklajenost in novo kulturo sodelovanja. Toda zakaj bi morali HR strokovnjaki poznati in vpeljevati ta “novi trend”?
Skozi predavanje bo Natalija pogledala na OKR z dveh zornih kotov:
1) Kako lahko kadrovski oddelki v svoji ekipi uporabijo metodo OKR za še boljše doseganje lastnih ciljev?
2) Kako lahko OKR podpira organizacijski razvoj – in s tem glavna področja HR, kot sta upravljanje talentov in agilno vodenje?
Izvedeli boste več o praktični uporabi OKR in kako lahko HR s tem dvakrat pridobi!