Nataša Mithans

strokovnjakinja digitalne strategije, specialistka za marketing, Vareo d.o.o.

Nataša ima dolgoletne mednarodne izkušnje s področja digitalnega marketinga, poslovnih strategij in znamčenja delodajalca. Na področju oblikovanju znamke delodajalca, je sodelovala s številnimi podjetji v tujini in Sloveniji. Projekt znamčenja delodajalca Steklarne Hrastnik, katerega je vodila, je prejel nagrado stroke HR&M projekt leta, v organizaciji Planet GV.
Nataša je direktorica MarkTech agencije Vareo, v svoji karieri pa je delovala na različnih strateških pozicijah v mednarodni svetovalni hiši Kearney, na Pristopu in IEDC-Poslovni šoli Bled. Je ustanovna članica upravnega odbora Talent Cloud – inovativne platforme za izmenjavo zaposlenih med podjetji; gostujoča predavateljica na MBA študiju Univerze New York v Pragi; kot članica upravnega odbora Društva za marketing Slovenije pa je vzpostavila Marketinško akademijo za mlade talente.

O PREDAVANJU

Moč blagovne znamke delodajalca

Pridobivanje kadrov, kaj šele talentov, je postalo veliko težje kot pridobivanje novih poslov. V letu 2022 je 15% podjetij v Sloveniji manjšalo obseg proizvodnje ali zavrnilo nove posle, ker niso mogli zagotoviti kadra, 10% pa jih je odložilo planirano širitev. Zato iskanje kadrov že dolgo ni več samo problem kadrovske službe, temveč je postala prioriteta uprave.

Na predavanju bomo predstavili primere iz prakse, kako so se podjetja v času polne zaposlenosti in visoke pogajalske moči ter povečane avtonomnosti delojemalcev, lotile iskanja kadrov. Kaj lahko naredimo v primeru deficitarnih poklicev, kako pritegniti kadre, katerim plača zaradi konkurence v povprečju raste 30% letno, kako poskrbeti, da v času konic ali dopustov, posel ne trpi. In kakšno vlogo ima pri tem znamka delodajalca.