Snježana Köpruner

direktorica in lastnica, GS-tvornica mašina Travnik

Snježana je članica upravnega odbora Združenja delodajalcev Federacije Bosne in Hercegovine in predstavništva nemškega gospodarstva v Bosni in Hercegovini. Aktivno zagovarja spremembe zakonodaje za izboljšanje pravic delavcev in povečanje konkurenčnosti bosansko-hercegovskih proizvajalcev ter potrebo po preureditvi in reformi izobraževalnega sistema. Prejela je nagrade, kot so Podjetnica leta, Evropski top manager in Regionalni poslovni partner. Njeno podjetje GS-Tvornica mašina Travnik je družbeno odgovorno in pomaga različnim združenjem, sponzorira športne klube, financira kulturne in športne dogodke in dodeljuje štipendije študentom. Podjetje vključuje tudi vrtec, restavracijo in bar ter založniško hišo.

O PREDAVANJU

Vrednost tovarne so zaposleni

Delovno okolje in izkušnja zaposlenih sta ključna za uspešnost vsakega podjetja, še posebej v industriji, kjer so pogosto pogoji za delo težji kot v pisarniškem okolju. Zaposleni, ki so zadovoljni z delom, bodo zelo verjetno delali zbolj agnano in produktivno in tudi ostali v podjetju. To lahko pripomore k manjšemu odlivu zaposlenih in nižjim stroškom za iskanje in vzdrževanje kadra.

Snježana Köpruner bo na primeru podjetja GS-tvornica mašina Travnik govorila o tem, kako so v podjetju uspeli preseči stereotipe o kovinski industriji in kako so z različnimi pristopi izboljšali delovno okolje in izkušnjo zaposlenih ter na ta način zmanjšali odliv zaposlenih v negotovih časih.

Opomba: predavanje bo v angleškem jeziku.