Aleš Vičič

poslovni in športni psiholog

Aleš Vičič je več kot 20 let je deloval kot svetovalec in dodajal psihološki kamenček v mozaik rezultatom več kot 400 slovenskim športnikom, izmed teh je bilo 150 vrhunskih, ki so zastopali Slovenijo na olimpijskih igrah, svetovnih in evropskih prvenstvih. Obvladovanje stresa, kontrola čustev, popolna koncentracija, ekstremna motivacija, zrela samozavest in ciljna usmerjenost so omogočile vrhunske dosežke njegovih strank. Predan temu, da športniku pokaže, kaj je tisto v njegovi glavi, kar bo naredilo razliko med dobrimi in vrhunskimi rezultati, je pravzaprav ves čas pomagal športniku spreminjati njegove zakoreninjene vedenjske in mišljenjske vzorce. Zadnja leta se je preusmeril k svetovanju ključnim zaposlenim v podjetjih, ki so prav tako izpostavljeni izjemo zahtevnim okoliščinam; konkurenci, nepredvidljivosti, … enako kot vrhunski športniki. Obojim je namreč skupna želja po napredku in vrhunskih rezultatih.

Zakaj programi za razvoj vodstvenih sposobnosti ustvarjajo nesposobne vodje?

»V našem podjetju vsi vemo, da bi morali drugače … pa tega ne naredimo!« »Vem, da bi moral nekaj spremeniti in resnično si to želim … pa ne gre.« Zveni znano? Zakaj se ljudje ne spremenimo, kljub temu, da vemo, da bi bilo dobro? Zakaj je včasih tako dolga pot med ŽELETI in zares NAREDITI?

Ker smo ljudje! Ker je želja po spremembi enako človeška, kot je želja po ohranjanju statusa-quo! Psiholoških mehanizmov, ki pri ljudeh ovirajo ali pospešujejo pot do sprememb je namreč kar precej: prepričanja, mind-set, emocije, rutine, notranje nagrade, zakonitosti delovanja možganov … Kako lahko vodilni, ki poslušajo, slišijo in razumejo te mehanizme, hitreje uresničijo željene spremembe v svojih podjetjih in pri svojih zaposlenih? Kako jim pri tem pomaga, da gredo tudi sami skozi – včasih neprijeten – proces spreminjanja lastnih vedenjskih vzorcev?