Aljoša Drešar

vodja upravljanja zaposlenih in kulture v IKEA Slovenija

Aljoša Drešar je kariero začel v zdravstvu na področju prava, kadrovske funkcije in organizacije. Zadnja leta se osredotoča na upravljanje in razvoj kadrov. Kot HR poslovni partner pomaga vodjem pri implementaciji razvojnih projektov, usmerjenih v zaposlene in organizacijsko kulturo. Bil je vodja področja kadrov za Adriatik regijo v globalnem farmacevtskem podjetju, vzpostavil in vodil je HR v najstarejši delujoči svetovni kriptomenjalnici, od lani pa vodi oddelek Ljudje in kultura podjetja v IKEA Slovenija. Študij na Pravni fakulteti v Ljubljani je nadgradil z magisterijem mednarodnega poslovanja. V prostem času potuje, bere zgodovinske romane in se potepa v naravi s svojim madžarskim ptičarjem.

Mnogo več kot le služba!

Zakaj smo “mi” večji kot “jaz”? Kaj pomeni v švedščini tillsammans in kako v podjetju IKEA skrbimo za združevanje vrlin in ohranjanje kulture sodelovanja? Zakaj so skrbi naših zaposlenih tudi naše skrbi? Kako smo vzpostavili podporni okvir za zagotovitev stabilnosti dohodkov zaposlenih, dobrega počutja, fleksibilnega dela in razvoja kompetenc, ki ljudem pomagajo, da rastejo in uživajo v uspehu?

V podjetju IKEA stojimo ob strani mnogim ljudem, saj smo tudi sami eni od njih – tudi v trenutni krizi, nastali zaradi pandemije covid-19, nam ostajajo najpomembnejši počutje, varnost in zaščita naših zaposlenih. Z vami bomo delili nekatere naše izkušnje, saj verjamemo, da smo lahko s širjenjem dobrih praks in zagovarjanjem svojih prepričanj del pozitivnih sprememb v družbi.