Ivo Boscarol

ustanovitelj, solastnik in častni predsednik skupine Pipistrel

V svoji karieri je bil umetnostni fotograf, industrijski oblikovalec in tiskar, politik, donator, modelar in tekmovalni pilot – rekorder. Letenje je iz hobija nadgradil v resen posel leta 1989 z ustanovitvijo podjetja Pipistrel, prve zasebne tovarne letal v Jugoslaviji. Svetovno prepoznavnost je podjetju leta 1995 prinesel razvoj prvega dvosedežnega motorno-jadralnega ultralahkega letala Sinus, narejenega iz modernih kompozitnih materialov.

S številnimi inovacijami je Pipistrel kmalu postal eden od vodilnih proizvajalcev ultralahkih letal na svetu. Pred 20 leti je pričel razvijati letala na električni pogon in leta 2020 postavil mejnik v zgodovini letalstva, saj je prvi na svetu uspel certificirati električno letalo za komercialno uporabo in prevoz potnikov.

Ivo pravi, da mu je uspeh pomemben, a ne za vsako ceno, torej z upoštevanjem tradicionalnih vrednot. S kupnino od prodaje Pipistrela dandanes nadaljuje posel z vlaganjem v podjetja, ki razvijajo in izdelujejo trajnostne in do okolja prijazne produkte, ter izdatno pomaga kot donator.

O POGOVORU

Dejanja so glasnejša od besed

Ivo Boscarol, ustanovitelj, solastnik in častni predsednik skupine Pipistrel je v zadnjem letu z izjemnim vračanjem družbi postavil zgodovinski mejnik ostalim podjetnikom, tako kot je do sedaj postavljal mejnike v razvoju globalne letalske industrije. Ivo Boscarol izžareva strast do razvijanja rešitev, ki jih na trgu še ni. O odnosu do sodelavcev nam največ pove njegova izjava »prvi in najboljši formuli za uspeh: ekipa, ki ji zaupam, zaposleni, ki vedo, da jim zaupam.« Nastop bo potekal v obliki pogovora s Sašo Štebe, psihologinjo in članico upravnega odbora Slovenske kadrovske zveze.