Mateja Tišler

direktorica upravljanja s kadri, Ljubljanske mlekarne d.o.o.

Z 20-letnimi izkušnjami na kadrovskem področju, v Ljubljanskih mlekarnah 5. leto vodi ekipo 12 ljudi, s področja kadrov, splošnih zadev ter varnosti in zdravja, ki skrbijo za 600 zaposlenih. Kadrovsko strategijo vključevanja in povezanosti uresničuje z zgledom svojemu timu, ki rešitve za izboljšanje črpajo iz strokovnega znanja in pristnega stika z zaposlenimi ter hkrati navdihujejo za visoke cilje, širijo obzorja, vnašajo spremembe, so inovativni, razvijajo sodobna orodja ter tako podpirajo uspešnost podjetja.

V letu 2022 je prejela naziv Kadrovski Manager leta 2022, ki ga podeljujeta GV Planet in Slovenska kadrovska zveza. Vidnejši projekti, s katerimi je spodbudila pozitivne spremembe in razvoj kadrov v podjetju so »Moč je v povezovanju«, za katerega so Ljubljanske mlekarne prejele nagrado »Mega navdih 2022«, Mlekarska akademija, »Connect & Grow, LM Caffe, Programi voditeljstva, Talent Pool in drugi. V ospredje postavlja grajenje kulture integritete, odprtega voditeljstva, pristnih odnosov, dialoga, transparentnosti, vključevanja in pogumnega odločanja, ki temelji na vrednotah podjetja Ambiciozno, Zavzeto in »Na preprost način«.

O PREDAVANJU

Če ni priložnosti, jo ustvarimo sami.

Ali poklicna izobrazba res pomeni tudi nižje plačilo in slabši življenjski standard? Danes stanje na trgu dokazuje, da temu ni tako. Pa vendar šolski sistem zaradi pomanjkanja interesa v preteklih letih danes določenih poklicev sploh ne izobražuje več. Kako naj delodajalci ta izziv presežejo? Mateja Tišler bo na primeru mlečne industrije predstavila, kako stvari vzeti v svoje roke in profile, ki jih podjetje potrebuje, izobraževati in vzgajati v okviru interne akademije. Izvedeli boste, kako zasnovati takšen izobraževalni program in kaj ponuditi usposobljenim kandidatom, da bodo ostali in se razvijali skupaj s podjetjem.