Dr. Tomaž Savšek

Pomočnik direktorja, TPV d.o.o.

Strokovno pot je začel kot mladi raziskovalec na Fakulteti za elektrotehniko v Ljubljani.
Skozi kariero se je ukvarjal s področjem umetne inteligence, strojnega vida, prepoznavanja vzorcev, modeliranjem in simulacijami ter več let vodil razvojno raziskovalne projekte na obrambnem področju, kjer je pridobil bogate mednarodne izkušnje.
Zadnjih 13 let dela v globalni avtomobilski industriji.
V podjetju TPV vodi strateške projekte in koordinira razvojno raziskovalna partnerstva na področju mobilnosti, novih materialov in tehnologij ter tovarn prihodnosti, s čimer sledi poslanstvu podjetja: Povezujemo inovativne rešitve. Tomaž Savšek je tudi docent na Fakulteti za industrijski inženiring v Novem mestu in član Inženirske akademije Slovenije.

Sožitje umetne in naravne inteligence v tovarnah prihodnosti

Petek – 4. september | 9.40

Da podjetje lahko prodre na mednarodni trg oz. se na njem obdrži, mora ponuditi nekaj boljšega, drugačnega, mora obvladati najsodobnejše tehnologije in se hitro odzivati na spremembe. Kljub napovedim, da bodo v tovarnah prihodnosti samo še roboti in tehnologije, ki temeljijo na umetni inteligenci, se paradigma spreminja in v ospredje ponovno prihaja človek. Govorec bo predstavil nekatere izzive, s katerimi se srečuje razvojni dobavitelj v avtomobilski industriji, in pokazal nekaj možnih rešitev, ki vključujejo sodobne tehnologije in človeka z novimi znanji in kompetencami.