Dr. Tomaž Savšek

Pomočnik direktorja, TPV d.o.o.

Strokovno pot je začel kot mladi raziskovalec na Fakulteti za elektrotehniko v Ljubljani.
Skozi kariero se je ukvarjal s področjem umetne inteligence, strojnega vida, prepoznavanja vzorcev, modeliranjem in simulacijami ter več let vodil razvojno raziskovalne projekte na obrambnem področju, kjer je pridobil bogate mednarodne izkušnje.
Zadnjih 13 let dela v globalni avtomobilski industriji.
V podjetju TPV vodi strateške projekte in koordinira razvojno raziskovalna partnerstva na področju mobilnosti, novih materialov in tehnologij ter tovarn prihodnosti, s čimer sledi poslanstvu podjetja: Povezujemo inovativne rešitve. Tomaž Savšek je tudi docent na Fakulteti za industrijski inženiring v Novem mestu in član Inženirske akademije Slovenije.

Tema govora

Sožitje umetne in naravne inteligence v tovarnah prihodnosti

Petek, 17.4.2020

Da podjetje lahko prodre na mednarodni trg oz. se na njem obdrži, mora ponuditi nekaj boljšega, drugačnega, mora obvladati najsodobnejše tehnologije in se hitro odzivati na spremembe. Kljub napovedim, da bodo v tovarnah prihodnosti samo še roboti in tehnologije, ki temeljijo na umetni inteligenci, se paradigma spreminja in v ospredje ponovno prihaja človek. Govorec bo predstavil nekatere izzive, s katerimi se srečuje razvojni dobavitelj v avtomobilski industriji, in pokazal nekaj možnih rešitev, ki vključujejo sodobne tehnologije in človeka z novimi znanji in kompetencami.