• 8:30

  1

  SPREJEM IN REGISTRACIJA UDELEŽENCEV

 • 9:30

  2

  Otvoritev kongresa

  Peter Ribarič, Gregor Rajšp

  Direktor Planet GV, Predsednik SKZ

 • 9:45

  Sodelavci v dobi vključujočega dela

  Perry Timms

  ustanovitelj in Chief Energy Officer podjetja People and Transformational HR

  Prikaži več

  Igra dela se je resnično spremenila. Po junaških prizadevanjih v kriznem upravljanju se HR zdaj sooča s kompleksnostjo in zapleteno naravo okrevanja.

  Naslovi novic nakazujejo, kaj je pomembno: Great Resignation v ZDA (lanski velik obseg prostovoljnih odpovedi zaposlitve); 4-dnevni delovni teden ter pravičnost, vključenost, dobro počutje, kultura in talenti kot prioritete prihajajo na dnevni red sestankov upravnih odborov. Ljudje so pomembni. Zato je delo kadrovika še toliko bolj pomembno.

  Toda kako se oddaljumo od slovesa varuške zaposlenih? Nezaupanja vrednega birokrata? Dobronamernega kreatorja omejevalnih politik dela?

  Prisluhnite najvplivnejšemu mislecu, avtorju in govorniku TEDx-a, Perryju Timmsu, ki verjame in ve, da lahko in bomo ponovno izumili HR za naslednjo stopnjo vključujoče evolucije v delu.

 • 10:45

  Od diskriminacije do enakopravnosti

  Miha Lobnik

  Zagovornik načela enakosti

  Prikaži več

  Zagovornik načela enakosti je samostojen državni organ za varstvo pred diskriminacijo. Na predavanju boste spoznali pristojnosti Zagovornika in izvedeli več o konkretnih primerih, ki jih je obravnaval.
  Zagotovo ste se pri svojem delu že srečali z dilemami, kaj je zakonito in kaj ni zakonito, zato se bomo posvetili tudi odgovorom na vprašanja:
  • Kdaj so pogoji za novo delovno mesto diskriminatorni in kako v razpisih zagotavljamo enake možnosti za vse?
  • Kdaj pri neizbiri kandidatov lahko govorimo o diskriminaciji?
  • Kaj so značilnosti delovnega okolja, ki spoštuje raznolikost in kako zagotavljamo vključenost vseh?
  • Katere so najpogostejše zakonsko prepovedane napake pri izplačevanju božičnic?

  Pojasnili pa bomo tudi razlike med osebnimi okoliščinami kot so spol, starost, narodnost, etnično poreklo, jezik, invalidnost… in osebnimi izbirami, ki pred diskriminacijo zakonsko niso zaščitene: npr. izpolnjevanje pogojev PCT, pravna oblika zaposlitve, ipd.

 • 11:15

  Odmor za osvežitev

 • 11:45

  Vključujoče vodenje – zdaj gre zares

  Allyson Zimmermann

  Izvršna direktorica poslovanja organizacije Catalyst v Evropi, na Bližnjem vzhodu in v Afriki

  Prikaži več

  Poročilo organizacije Catalyst, Getting Real About Inclusive Leadership—Zakaj se sprememba začne z vami je preučevalo model vključujočega vodenja—Vodenje navzven in navznoter—in ugotovilo, da ima to neposreden vpliv na izkušnjo zaposlenih. Ti so ob vključujočem vodenju bolj pristni, na delovnem mestu pa se počutijo cenjeni, zaupanja vredni in psihološko varni.

  Vključujoče vodenje lahko pozitivno vpliva na izkušnjo zaposlenih na delovnem mestu, prinaša pa tudi številne ugodnosti za delodajalce. Zaposleni imajo edinstvene izkušnje z vključevanjem glede na njihovo družbeno identiteto, kar za vodje pomeni priložnost, da izboljšajo svoje vključujoče vodenje.

 • 12:30

  7

  Pogovor: Vse je drugače

  Perry Timms in Allyson Zimmermann
 • 12:45

  Kosilo

 • 14:00

  Vloga HR v strateški preobrazbi

  Philip Stiles

  Judge Business School, Univerza Cambridge, Velika Britanija

 • 14:45

  Okrogla miza: V organizaciji smo pomembni vsi

 • 15:45

  Odmor za osvežitev

 • 16:05

  Predavanje

 • 16:35

  13

  Podelitev nagrad

  Kadrovski manager 2022, Kadrovski up 2022, Priznanja MEGA

  in pogovor s Kadrovskim managerjem 2022

 • 17:20

  14

  ZAKLJUČEK PODELITVE

 • 19:30

  15

  #LoveHR VIP večerja

 • 21:00

  16

  #LoveHR party

 • 7:00

  DOBRODELNI TEK

 • 8:00

  2

  SPREJEM UDELEŽENCEV

 • 9:00

  Je znamka delodajalca lepilo?

  Melita Joželj Nose & Miha Bevc

  partnerica in direktorica Herman & partnerji SK ter partner in kreativni direktor Herman & partnerji

  Prikaži več

  V prepletu svetov in znanj t.i. odnosov z javnostmi ter kreativnega vesolja, na analitičnih, kvalitativnih ter poslovnih segmentih HR ekspertiz Melita in Miha iz svetovalne družbe Herman & partnerji posodabljata bistvo sodelovanja. Bistvo znamke delodajalca.

  Znamka delodajalca izhaja, kot pravita, iz prepleta intenzivnega sodelovanja HR, strateškega komuniciranja in marketinga ter kreativnega uvida. Je znamka delodajalca samo vsebina? Je samo logotip? Obljuba delodajalca? Je vizualizacija vrednot? Ali je lepilo? Lepilo strateške vsebine, sodelovanja sodelavcev posameznega podjetja, temeljite analize, prepleta komunikacije in kreativnega uvida. Ter predvsem sodelovanja vseh treh ekspertiz in izjemne podpore prvega moža ali žene vsakega podjetja.

 • 9:30

  4

  Predavanje

 • 10:15

  Spoprijateljite se z OKR – Prednosti drugačnega pristopa k postavljanju ciljev za HR

  Natalija Hellesoe

  Coach organizacijskega razvoja in strokovnjakinja za OKR

 • 10:45

  Odmor za osvežitev

 • 11:15

  7

  Možgani med strahom, predsodkom in modrostjo

  Zvezdan Pirtošek

  predstojnik Katedre za nevrologijo na Medicinski fakulteti in predstojnik KO za bolezni živčevja

  Prikaži več

  Spoznali bomo, da imajo mehanizmi stereotipov in predsodkov tudi biološko in ne zgolj kulturno-sociološko osnovo. Predstavili bomo tiste evolucijsko starejše dele možganov, ki sprožajo s strahom in predsodki povezane mehanizme, pa tudi tiste, evolucijsko mlajše, ki nam omogočajo, da predsodke analiziramo, jih razumemo in se jim zoperstavimo. Okolje, ki predsodke uspešno premaguje, je bolj uspešno in omogoča bolj kvalitetno življenje. To velja tudi za osebe z nevrološkimi motnjami – mnogi imajo zmožnosti, talente, perspektive in veščine, ki lahko v delovno okolje vnašajo veliko pozitivnega; govorimo o nevrodiverziteti, sposobnosti družbe, da variabilnost in različnost v zgradbi in delovanju možganov med ljudmi dojame tudi kot spekter normalnega, ne samo bolezenskega.

 • 11:45

  Spreminjanje vedenj vodje

  Alex Kaju
 • 12:15

  Okrogla miza: Z medgeneracijskim sodelovanjem zmagujemo vsi

  Prejemniki priznanj MEGA in člani strokovne komisije natečaja
  Prikaži več

  Enakost, raznolikost in vključenost so čedalje pomembnejše teme na agendi delodajalcev. V delovnih okoljih se srečujejo različne generacije delavcev, nadaljuje se trend digitalizacije, dodatno pa se tako delavci kot delodajalci od začetka epidemije covida-19 soočajo s spremembami v delovnih procesih in širše. V teh razmerah se kaže pomembnost medsebojne komunikacije, nujnost spodbujanja vključenosti delavcev vseh starosti ter usklajevanja njihovih vrednot in pričakovanj. Kako premostiti generacijski razkorak ter spodbuditi medgeneracijsko sodelovanje v delovnem okolju? Izkušnje bodo delili predstavniki delodajalcev, ki se zavedajo, da sprejemanje raznolikosti, spodbujanje vključevanja ter sodelovanja znotraj medgeneracijsko mešanih ekip prispeva k dinamičnemu in konkurenčnemu delovnemu okolju. Okrogla miza poteka v okviru projekta Vsi zmagujemo, ko sodelujemo, ki ga sofinancirata Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti in Evropski socialni sklad.

 • 13:00

  Prigrizek

 • 14:00

  Dimenzije razumevanja in vključevanja raznolikosti

  Luka Eržen
 • 14:40

  12

  Delovno mesto 2022 – Temna stran lune

  Momir Đekić

  Generalni direktor pri Symphony.Is in svetovalec za digitalno preobrazbo

  Prikaži več

  Upali smo, da se bomo leta 2021 vrnili v življenje, kot je bilo pred pandemijo, a se je realnost izkazala za precej drugačno. Ne samo, da je pandemija še naprej krojila naše vsakdanje življenje, ampak se je poslovni svet začel prilagajati novi realnosti.

  Medtem, ko smo se borili proti virusu, so se ZDA srečevale z velikim obsegom prostovoljnih odpovedi zaposlitve, Evropa pa se še vedno ukvarja z Brexitom in političnimi vprašanji. V iskanju “normalnega” načina dela v prihodnjih letih so podjetja po vsem svetu veliko vlagala v razumevanje tega, kaj bo pritegnilo in vključilo najboljše talente v njihovo organizacijo.

  Vse večja je potreba po drugačnem načinu dela.

  Potrebujemo boljša orodja, boljša prizadevanja, predvsem pa potrebujemo več razvoja kot kdaj koli prej.

 • 15:20

  ZAKLJUČEK KONGRESA

Vzporedni program – četrtek, 9. september 2021

 • 11:30 - 13:00

  Kako razviti in vzdrževati kulturo učenja v podjetju

  Jasmina Ridzi, Franja Ridzi, Amitas d.o.o.
  Prikaži več

  Kako in katere kompetence razvijati v sodobnem poslovnem okolju, da bomo zagotovili konkurenčno prednost podjetja? Na kaj se moramo osredotočati, kako identificirati primanjkljaj, kako voditi in izvajati razvoj ter kako meriti uspešnost razvoja? Kako spodbujati, razviti in vzdrževati kulturo nenehnega učenja? Kakšno vlogo ima pri vsem tem tehnologija?

  Odgovore na ta vprašanja, pa tudi na vaša vprašanja na to temo, bomo podali na 90 minutni praktični delavnici.

 • 15:15 - 16:00

  Interaktivna poslovna igra “Predvidljivo nepredvidljivi”

  Dr. Sabina Đuvelek, Špica International d.o.o.
  Prikaži več

  Organizacije že desetletja izhajajo iz predpostavke, da smo ljudje predvidljivi posamezniki z racionalnimi odločitvami, ki se ves čas odločamo tako, da maksimiziramo svoje ekonomske koristi. Da temu ni tako, kažejo nedavne raziskave, ki kombinirajo ekonomijo in psihologijo. Dejstvo je, da smo ljudje tako v vsakdanjem življenju kot tudi na delovnem mestu nagnjeni k napakam (npr. potrditvena pristranost – angl. confirmation bias) in nelogičnim zaključkom.

  Na poslovni igri »Predvidljivo nepredvidljivi« bomo:

  • Na zabaven in interaktiven način spoznavali različne modele človekovega odločanja v vse bolj zapletenem in z informacijami obloženem svetu.
  • Se naučili, kako s pomočjo vedenjske (samo)analize razumeti psihološke mehanizme, na podlagi katerih se zaposleni odločajo.
  • Učinkoviteje predvidevali (i)racionalno vedenje zaposlenih in njihove reakcije na razne aktivnosti in ukrepe, ki jih uvajamo za dvig produktivnosti in boljši time-management.
 • 16:15 - 17:00

  Moments that matter – projekt HR-transformacije

  Marko Mandic, SAP d.d.
  Prikaži več

  Moments that matter – projekt HR-transformacije v naši globalni organizaciji, ki je postavil zaposlene v središče pozornosti. Poglejte v zakulisje kako je SAP za več kot 100.000 svojih zaposlenih ustvaril boljši employee experience z načrtovanjem procesov, tehnologijo in človeškim dotikom.

Vzporedni program – petek, 10. september 2021

 • 8:30 - 9:15

  Prenos znanja med zaposlenimi – kolegialni coaching

  Sandra Bohinec Gorjak
  Prikaži več

  Prenos znanja med zaposlenimi in z njim povezane dejavnosti so pomemben gradnik uspešnih organizacij. Gre za vodene aktivnosti, ki določajo načine, oblike in korake za aktiven prenos znanja znotraj organizacije. Učinkovito orodje, s pomočjo katerega podjetje zagotavlja zaposlenim vse omenjeno, je kolegialni coaching. Še posebej je primeren kot oblika prenosa znanja v času, ko se veliko dejavnosti v podjetjih odvija preko online oblik kar je prednost, ki jo kolegialni coaching omogoča. Udeleženci delavnice se spoznajo z metodologijo kolegialnega coachinga, katere prednosti prinaša za podjetje ter po katerih korakih ga lahko sistemsko uvedejo v svoja podjetja.

 • 09:45 - 10:30

  Z vnaprej definiranimi rešitvami do optimizacije HR procesov

  Nataša Centa, Mojca Hafner Jereb, Četrta pot d.o.o.
  Prikaži več

  Spoznanje kako in na kakšen način lahko optimizirate HR procese, spoznajte prednosti digitalizacije procesov z vnaprej definiranimi rešitvami in kar je najbolj pomembno, spoznajte uporabniško izkušnjo. Optimizacija in digitalizacija vam prihrani čas in uredi procese, ki jih pokrivajo pripravljene rešitve zajete v paketu. Rešitve omogočajo popolno digitalizacijo HR procesov, urejene HR podatke, urejeno dokumentacijo v skladu s predpisi in takojšen dostop do poročil.  Z uporabo naših paketov in rešitev boste optimizirali in digitalizirali HR procese.

 • 11:00 - 11:45

  Kako na pameten način razvijati digitalne kompetence zaposlenih?

  David Rozman, B2 IT d.o.o.
  Prikaži več

  Kadrovska funkcija mora zdaj, bolj kot kadarkoli doslej, skrbeti za sistematičen razvoj digitalnih kompetenc pri vodjih in zaposlenih. Le s kompetentnimi ekipami bo podjetje lahko dvigovalo svojo produktivnost in se uspešno spopadalo z aktualnim konkurenčnim okoljem.

  • Kako v današnjem času, izjemnega razvoja digitalnih tehnologij, poskrbeti za sistematičen proces razvoja zaposlenih?
  • Kako vzpostaviti sistem, ki bo omogočal razvoj zgolj tistih digitalnih kompetenc, ki jih posameznik potrebuje na svojem delovnem mestu?
  • Konkretna demonstracija novosti in trendov (predstavitev orodij Microsoft 365).

Organizator si pridržuje pravico do spremembe programa.

Moderator prireditve

Mario Galunič

“Televizijsko delo je moja usoda in moje življenje. Na TV Slovenija sem začel delati kot novinar že med študijem. Kmalu so me kot voditelja povabili v razvedrilni program in mi zaupali vodenje družinskih večernih oddaj (Nedeljskih 60, Zoom, Mario, Spet doma, Moja Slovenija, Joker). Do danes sem vodil več kot 600 oddaj, a moje delo ni samo to, ampak sem tudi urednik oddaj, pogosto vodim celotno kreativno ekipo. To počnem rad, a televizija ni vse, kar sem, kar znam ali zmorem.”


Mario Galunič je po izobrazbi profesor slovenščine, jezikovna izobrazba mu, kot sam rad pravi, neskončno koristi in pomaga, da je pri svojem delu suveren in samozavesten. To velja tudi za posebne dogodke, ki jih vodi ali povezuje in kjer lahko v polni meri zaživijo vse veščine, ki se jih je naučil v svoji karieri.